Musikk

Trio taktløs

Gamle Helset Gård på Stadsbygd inviterer jevnlig til kammerhelger. Invitert er musikere som er glad i å spille kammermusikk. I mars 2019 møttes Karen Bauer, Andreas Bauer og Peter Luder på en slik kammerhelg. Vi bestemte oss for å fortsette med å spille sammen. Karen spiller fløyte og piano, Andreas fiolin og bratsj, Peter cello. Alle tre er amatørmusikere og har begynt å spille i skoletiden. Det var et felles ønske å spille fløyte-trioer og så spiller vi først og fremst musikk for fløyte, fiolin og cello. Hvis vi har lyst til å spille kvartetter inviterer vi en annen fiolinist til å spille med oss.

Til nå har vi ikke spilt konsert. Det er ikke målet vårt. Vi vil nyte musikken og samværet når vi møtes. Å spille trio er en musikals samtale med tre partnere. Det er ganske krevende for oss amatører. Tekniske problemer og dagsformene bestemmer mye. Når samtalen lykkes, blir det musikk og da gleder vi oss veldig over det.

Vi møttes jevnlig hjemme hos Karen og Andreas på Hommelvik, eller hos Peter på Stadsbygd. For å holde kvaliteten i samspill er det viktig at vi spiller regelmessig. Vi avtaler våre møter i god tid på forhand og utsetter dem bare i nødsfall. Repertoaret for vår besetning med fløyte, fiolin og cello er begrenset. For øyeblikket fokuserer vi på Joseph Haydn. Han har skrevet «Six Divertimenti for Flute, Violin og Violoncello». Trondheim Kammermusikalske Selskap har invitert til et kammermusikk-kurs i mars og vii gleder oss til å være med og jobbe mer med Haydns divertimenti.

fra: KAMMERtoner Nr. 1 – 2022