Konserter

Huskonsertene i Rissa, 04.02.22

Kammerkonsert med Ensemblet Nidarøens og Ivar Roger Hansen

Fredag 4. februar kl 18.00

Gamle Helset gård • Helsetveien 223 i Stadsbygd


Det er en liten musikalsk verden – kammerkonsert med en verbal rød tråd.
Hva knytter barokkens Bach og modernismens Nordheim sammen? Eller Kvandal fra Norge og argentinske Piazolla? Musikkverden er full av knytninger – noen kan være vanskeligere å se enn andre – men de er der.Ensemblet Nidarøens ønsker sammen med Ivar Roger Hansen, tidligere direktør ved Ringve musikkmuseum, å sette fokus på norske komponister og deres musikalske inspirasjonskilder. Resultatet er en konsert som strekker seg over 400 år, fra barokken til den klassiske musikken av i dag.

Fiolin: Hilde Gimse
Fiolin: Liv Trondsetås
Bratsj: Jan Petter Hilstad
Cello: Anne Lise Fagerli
Fløyte: Trine Knutsen
Obo: Kåre AambøMusikkhistoriker: Ivar Roger Hansen


Inngang: Frivillig sum (forslag: 200/150). Betaling med VIPPS eller kontant ved døra.

Påmelding:
til Ellen (48383647, ellen.lindquist@gmail.com, eller Messenger til Huskonsertene)
Du kan også melde deg på i dette skjema: https://forms.gle/VneaBdURVvhaBPi87

Ivar Roger Hansen er musikkhistoriker, med musikkvitenskap hovedfag fra NTNU. Gjennom mange år har han arbeidet som kultur- og musikkformidler: som dirigent, foredragsholder, forfatter og programskaper i NRK hvor han bl.a. laget et portrettprogram om Arne Nordheim. I 2013 utga han en biografi om David Monrad Johansen som fikk gode kritikker.
Fra 2014 – 2020 var Ivar Roger Hansen direktør ved Ringve Musikkmuseum i Trondheim. Han arbeider for tiden som frilans forsker og forfatter.

Ensemblet Nidarøens består av fem musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Opera og en fra NTNU Institutt for musikk. Nidarøens er av relativt ny opprinnelse og har spilt flere konserter i Trondheim og Trøndelag som i Selbu, Ørland, Glåmos og Røros. Ensemblet har også medvirket i en video for eldre for Den kulturelle spaserstokken i Trondheim. Denne kan sees på www.tso.no under TSO play. 

Konserten er støttet delvis av Trondheim Symfoniorkester og Opera. Takk også til Kulturrådet, Trøndelag fylkeskommune og Indre Fosen kommune som støtter Huskonsertene i Rissa!